luni, 31 octombrie 2011

Artistul de luni - Dea Line

Artistul sau, mai bine zis, artista de azi ar putea fi scriitoare; se exprimă prea frumos în cuvinte pentru a nu fi. Se exprimă frumos şi în bijuterii şi îmi pare bine că am avut ocazia să-i adresez câteva întrebări la care a răspuns din suflet... un artist desăvârșit!
1.     Dea, spune-ne câteva cuvinte despre tine şi despre ceea ce faci (mă refer la hobby-ul/business-ul tău).
În spatele numelui Dea-line nu se află o Andreea, cum toată lumea ar putea crede, deoarece eu, Mirela, omul care visează cu ochii deschişi şi ţine morţiş să facă visul realitate, nu cred în relevanţa numelui persoanei; cred, mai degrabă, în ceea ce pot zămisli mintea şi inima acelei persoane. Dea-line se vrea o oglindă a femeii aşa cum trăieşte ea în spatele pleoapelor mele – frumoasă şi complexă, puternică şi fragilă în acelaşi timp, romantică dar cu rădăcini profunde în realitate.
Femeia din spatele pleoapelor mele doreşte nou şi, mai ales, diversitate; de aceea utilizez tehnici diferite şi nu mă pot opri doar la un tip de bijuterie. Pentru că femeia mea este romantică azi, simt nevoia să-i prind flori de incheietura mâinii şi, pentru că ştiu sigur că mâine va tranşa situaţii dificile şi va avea nevoie de o bijuterie să-i exprime determinarea, poftesc mărgelele să se aşeze în structuri complexe, compacte, puternice. Femeia din spatele pleoapelor mele va simţi probabil diferit săptămâna viitoare, de aceea, va fi nevoie să caut o tehnică nouă, un material nou, să-i ofer un altceva care va spune lumii întregi că ea este irepetabilă, iar unicitatea ei trăieşte în dorinţele şi alegerile ei, în zâmbetul, pe rochiile şi în podoabele ei.
2.     De unde a pornit totul?
Dea-line a pornit de la nevoia mea de a aduce o fărâmă de trăire interioară în ceea ce se reflectă către lume. E adevărat că, în ceea ce priveşte bijuteriile, există pe piaţă foarte multe opţiuni, dar nu toate acestea exprimă ceva, dincolo de design-ul rece al produsului, repetat până la pierderea detaliilor şi fără a ţine seama de încărcătura emoţională pe care ar putea s-o poarte acel obiect prin liniile şi culorile lui. M-am privit pe mine, în linii şi culoare, pe stradă, la piaţă, la serviciu, seara cu prietenii şi am realizat că, oricâte vorbe am purta în gând şi pe buze, nu putem compensa pentru lipsa de individualitate a imaginii noastre primare. Acela a fost momentul în care au răsărit primii cercei, timizi în gând, stângaci în realizare. De atunci Dea-line a crescut, a învăţat, a început să privească spre interiorul femeilor care trec pe stradă, spre ceea ce le animă, spre ceea ce le face să zâmbească.

3.     Ce-ţi place cel mai mult la hobby-ul/business-ul tău?
Hobby-ul meu e practic o lume pe care o construiesc eu, după regulile mele, în care nu poate pătrunde nimic din ce nu e real, frumos, personal, în care griul cotidian nu are voie să păşească decât după ce s-a desprăfuit de global şi repetitiv. E o lume efervescentă, în care ideile nasc idei, în care totul e în perpetuă schimbare, în care eu nu mă pot plictisi şi în care fiecare gest, oricât de simplu ar fi el, va fi răsplătit cu zâmbete. Şi pentru mine - omul, un zâmbet primit e întotdeauna motivaţia cea mai puternică.
4.     Dacă te-ai putea întoarce în timp şi ai avea cunoştinţele de acum, ai schimba ceva în drumul tău spre “Dea Line”?
Nu, nu aş schimba nimic, cred cu tărie că toate lucrurile au rostul lor, vin acolo unde trebuie şi exact la momentul în care trebuie să vină. Drumul pe care l-a parcurs Dea-line este precum drumul iniţiatic al personajelor din poveşti: fiecare etapă trecută, oricât de grea, reprezintă o lecţie necesară învăţată, o limită depăşită, o acumulare care te pregăteşte pentru ce va veni.
5.     Ce ţi-ai propus pentru viitorul “Dea Line”?
Îmi doresc ca viitorul Dea-line să se clădească în mod organic, firesc, să se continue călătoria iniţiatică. Planuri sunt foarte multe, materiale noi, îmbinări noi, rămâne de văzut cum voi reuşi să conving materialele să se aşeze în ceea ce ochiul minţii vizualizează pentru ele. Probabil că voi încerca să mă ocup mai mult şi de partea de promovare şi mi-aş dori să dau şi o voce femeii care trăieşte în spatele pleoapelor mele. Vom vedea însă cum va trece timpul peste noi şi cum va cerne lucrurile.
6.     Poţi să împărtăşeşti cu noi 5 tips&tricks pe care le-ai da unei persoane gata să înceapă un mic hobby/ afacere? (ceva ce tu ai descoperit şi ai fi dispusă să împarţi cu alţii; şi nu neapărat legat de producerea bijuteriilor, ci despre partea de business în general – marketing, promovare, etc…)
Nu ştiu dacă în domeniul acesta există reţete de succes şi drumul de până acum mi-a demonstrat că „ingredientele” pot fi fantastic de diverse. Componenta esenţială mi se pare a fi pasiunea, dragul cu care îţi priveşti materialele înainte de a începe lucrul, zâmbetul cu care întâmpini obiectul ce se conturează în mâinile tale.
Documentarea e un aspect, de asemenea, foarte important. Trăim într-o lume standardizată, globalizată, suntem bombardaţi cu acelaşi tip de informaţie, uneori, destul de des chiar, manipulaţi. Documentarea e importantă ca influx de informaţie, dar şi ca modalitate de autoevaluare. Văzând ce se face în jurul tău afli unde te situezi; în plus, înţelegi şi ce te particularizează şi astfel poţi să-ţi croieşti un drum al tău.
Dorinţa de nou, de altceva ar trebui să fie motivaţia intrinsecă a oricărui demers în domeniul acesta. Surpriza cu care oamenii îţi privesc lucrările poate deveni, în timp, o carte de vizită.
Şi mai bine, se poate şi mai bine! A căuta întotdeauna reprezentarea perfectă a ideii e un drum fără sfârşit. Oricât de profund am înţelege că suntem oameni, imperfecţi prin definiţie, iar ceea ce zămislim nu poate fi decât după chipul şi asemănarea noastră, e important să cauţi în permanenţă acea doză de şi mai bine în orice: în tehnică, materiale, modalitate de lucru, sintetizare a ideii.
Perseverenţa, multă, multă... multă. E un domeniu de nişă şi asta presupune timp şi încercări repetate, uneori dezamăgiri, până când îţi poţi găsi calea potrivită către publicul ţintă.
Îţi mulţumesc că ne-ai adus mai aproape de tine răspunzând la aceste întrebări.
Ca încheiere, poţi să ne spui unde te putem găsi:
Locaţia (oraş): Galaţi
Facebook: Dea Line

2 comentarii:

  1. Multumesc foarte mult pentru invitatia de a raspunde intrebarilor Conectionsinhm.blogspot.com si pentru introducerea atat de frumoasa si calda.

    RăspundețiȘtergere
  2. Si eu iti multumesc pentru ca ti-ai facut putin timp si ai dat curs invitatiei de a raspunde la intrebari.
    Introducerile le fac chiar inainte de a posta articolele, dupa ce le citesc si recitesc de cateva ori. Asa te-am simtit din raspunsurile tale si am incercat sa transmit, prin cuvinte, cum te vad eu. Ma bucur ca-ti place

    RăspundețiȘtergere