luni, 7 noiembrie 2011

Artistul de luni - Lia-Delicii pentru piele

Lia este mică şi drăgălaşă, cu piele fină, ca de bebeluş (normal, doar este bebeluş) care are nevoie de îngrijire specială, de mângâieri delicate de mamă, de Mama Alexandra, şi de cântece de leagăn să adoarmă... Aşa că, Mama Alexandra s-a gândit mult ce i-ar face bine pielii Liei şi a inventat o loţiune specială, magică, care îi place Liei mult... şi o ajută să doarmă mai bine; păi, nu v-am spus că este magică, aşa cum sunt toate loţiunile create de Mama Alexandra...?
  1. Alexandra, spune-ne câteva cuvinte despre tine şi despre ceea ce faci (mă refer la hobby-ul/business-ul tău).
Am 29 de ani, am lucrat în mass media ca redactor şi copywriter, însă din 2009 sunt mămică full time şi creatoare de cosmetice hand made 100% naturale. Viaţa mea s-a schimbat enorm de când a venit pe lume fetiţa mea; priorităţile, preocupările şi chiar gusturile mele sunt cu totul altele acum.
  1. De unde a pornit totul?
A pornit de la dorinţa de a-i oferi copilului meu un start cât mai sănătos în viaţă, din toate punctele de vedere. Auzi mereu replici de genul “nu-l poţi ţine toată viaţa într-un glob de sticlă” şi e adevarat, dar m-am hotarât să o feresc cât pot de tare de elementele nocive din mediul înconjurător. Am făcut o loţiune solidă hidratantă pe baza de ulei de cocos şi ceară de albine care s-a dovedit mai efcientă decât orice unguent pentru bebeluşi pe care-l întâlnisem până atunci. Fireşte, loţiunea s-a dovedit a fi perfectă şi pentru mâinile mele uscate şi, astfel, s-a conturat în mintea mea conceptul unor cosmetice pure, 100% naturale, sigure pentru toată familia.  
  1. Ce-ţi place cel mai mult la hobby-ul/business-ul tău?
Procesul de creaţie. Reveria. Este un joc pe care-l fac cu mine însămi. Mi-am impus singură nişte reguli destul de stricte – doar 3 ingrediente naturale, fără apă, fără uleiuri esenţiale, fără conservanţi. Îmi place mult simplitatea şi puritatea acestei formule, nu am mai întâlnit-o la niciun producător până acum. La prima vedere ar putea părea restrictivă, dar am reuşit să creez câteva zeci de produse după reţeta asta şi sunt foarte mândră de fiecare dintre ele.
Apoi, fireşte, îmi plac produsele pe care le-am creat. Sunt destinate răsfăţului, mititele şi preţioase. Nu întâmplător se numesc “delicii pentru piele”. Sunt ca nişte mici deserturi pe care ni le oferim să ne simţim bine, ca nişte recompense. Sunt foarte hidratante, cremoase… toate miros divin. Chiar şi acum, dupa mii de produse fabricate, am o tresărire când deschid una dintre cremele mele, aşa, din senin. Natura e minunată, asta e clar!
Nu în ultimul rând, îmi place libertatea pe care mi-o oferă o astfel de preocupare – nu am niciun fel de restricţii, imaginaţia e limita.
  1. Dacă te-ai putea întoarce în timp şi ai avea cunoştinţele de acum, ai schimba ceva în drumul tău spre “Lia-Delicii pentru piele”? 
Nu! Sunt foarte mândră de ceea ce am reuşit să fac pornind de la zero. Nici     nu-mi vine să cred că toate astea s-au întâmplat în mai puţin de un an şi jumătate. Ok, nu sunt “femeie de afaceri” şi pot spune că, din punctul ăsta de vedere, am făcut multe greşeli. Din fericire, am alături de mine oameni cu experienţă, care mă ajută foarte mult. Sunt multe lucruri de învăţat, de studiat temeinic, de aprofundat, dar nu mă sperie deloc perspectiva asta. E chiar un sentiment plăcut.
  1. Ce ţi-ai propus pentru viitorul “Lia-Delicii pentru piele”?
Recent am pornit pe un drum nou şi extrem de captivant. Îmi petrec mult timp studiind esenţele pure şi combinarea lor. Mi s-a deschis în faţă un întreg univers de posibilitîţi şi sunt incredibil de entuziasmată de ce se întrevede. Sunt creaţii noi, de o cu totul altă factură, creaţii complexe, multidimensionale, care vă vor cuceri cu siguranţă.
  1. Poţi să împărtăşeşti cu noi 5 tips&tricks pe care le-ai da unei persoane gata să înceapă un mic hobby/ afacere? (ceva ce tu ai descoperit şi ai fi dispusă să împarţi cu alţii; şi nu neapărat legat de producerea loţiunilor de corp & co, ci despre partea de business în general – marketing, promovare, etc…)
1)     Nu te apuca de vânzare doar pentru că “vrei să faci şi tu ceva de-acasă” sau pentru că ai văzut la cineva şi ţi s-a părut fain. Lucrurile ar trebui să decurgă natural, să pornească de la o scânteie interioară şi să evolueze organic. Înainte de a începe să vinzi un anumit produs gandeşte-te dacă te vezi făcând respectivul lucru şi peste cinci sau zece ani.
2)     Pune-te foarte bine la punct cu legislaţia specifică domeniului în care activezi.
3)    Cere sfaturi! Consultă-te cu profesionişti financiari, oameni de marketing sau IT. Învaţă să-i asulţi pe cei mai experimentaţi decât tine şi lasă-ţi prietenii să-ţi ofere ajutorul.
4)     Învaţă în fiecare zi. Dacă eşti cu adevărat pasionat de ceva, te vei surprinde pierzând nopţi întregi citind şi rumegând un subiect, experimentând, visând, trăind acel lucru. Dacă nu ţi se întâmplă toate astea, e clar că nu ai pornit pe calea cea bună.
5)     Ai încredere în tine, în pasiunea ta, în instinctele tale. Lumea e plină de oameni care şi-au pierdut bucuria de a trăi, lipsiţi de creativitate. Învaţă să treci repede peste atitudinile negative şi să mergi mai departe cu zâmbetul pe buze.

Îţi mulţumesc că ne-ai adus mai aproape de tine răspunzând la aceste întrebări.
Ca încheiere, poţi să ne spui unde te putem găsi:
Locaţia (oraş): Rm. Vâlcea
Site/shop online: http://lotiunidecorpsolide.blogspot.com/p/comanda-delicii-pentru-piele.html + magazinele online: MioBio, Kiddy Shop, Bio Bunătăţi şi Nuci de săpun.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu