luni, 17 octombrie 2011

Artistul de luni - Utopic Art

Mona este o persoană foarte energică... cel puţin aşa reiese din mesajele ei. Este foarte amabilă, draguţă, ambiţioasă şi... talentată, bineînţeles. Probabil vă întrebaţi cum mi-am dat seama de aceste lucruri din câteva mesaje? Vă las să-i citiţi răspunsurile la întrebări şi să-i admiraţi creaţiile şi sigur îmi veţi da dreptate.

  1. Mona, spune-ne câteva cuvinte despre tine şi despre ceea ce faci (mă refer la hobby-ul/business-ul tău)
Mă numesc Vulpoiu Mona şi am 26 ani. M-am apucat de handmade acum 5 poate 6 ani. Pe atunci mă numeam Happy Earrings deoarece lucram doar cercei. Între timp am mai crescut, domeniul de activitate s-a extins, am început să creez mult mai multe lucruri şi am zis că Utopic Art e numele cel mai potrivit. La momentul acela aveam şi un job, lucram arhitectură, iar partea de creaţie era ca un job de seară... ca să zic aşa. Încet, încet m-am tot extins şi am renunţat la arhitectură.
Am avut şi un magazin deschis cu 2 prietene, Dot's Shop, situat în Calea Victoriei 101. Magazinul era micuţ şi drăguţ, un magazin de scotocit cu o mulţime de lucruşoare drăguţe, realizate de noi, unde preţurile erau foarte accessibile. La magazin am renunţat, dar m-am mutat în apropiere, pe Calea Victoriei 136 unde mi-am făcut propriul atelier de creaţie împreună cu fratele meu care mă ajută.
Este un loc la fel de micuţ, dar extrem de colorat şi primitor, unde vă aştept cu mare drag.
  1. De unde a pornit totul?
Hmmm… păi, cum v-am povestit mai sus :))
Ca să mai completez puţin, aş putea spune că dintotdeauna mi-a placut să meşteresc. Sunt o persoană cu o rabdare de fier (în ceea ce priveşte creaţia, nu ştiu dacă şi în viaţa de zi cu zi :)) ). Şi sunt foarte migăloasă. Atunci când lucrez, oarecum îmi transpun lumea mea de poveste în obiecte.
A pornit dintr-o dorinţă a mea de a avea mulţiiiiiii cercei. Eram, cred, anul 2 de facultate şi îmi plăceau cerceii. Fiind studentă la Arhitectură, aveam acces mereu la magazinele de specialitate unde am găsit şi foarte multe materiale cu care am început să lucrez.
Începusem să fac cercei pentru toate prietenele mele. Ţin minte că aveam un panou deasupra biroului şi, de fiecare dată când venea câte o prietenă la mine, o puneam să-şi aleagă o pereche.
Treptat, treptat am ajuns să fac din ce în ce mai multe accesori şi zorzoane.

  1. Ce-ţi place cel mai mult la hobby-ul/business-ul tău?
Îmi place tot! Absolut tot! Iubesc ceea ce fac şi nu aş schimba cu nimic altceva. Fiecare zi e o nouă provocare, o nouă zi de creaţie, e ca un joc fain cu culori, materiale, fuziuni. E minunat!
Din punctul meu de vedere nu e nici hobby şi nu e nici business… neapărat. Adică eu nu îl percep aşa chiar dacă e sursa mea de venit. E pasiunea mea şi consider că cel mai important în meseria asta (ca să zic aşa) este să pui suflet în tot ceea ce faci. Se vede diferenţa între un accesoriu creat strict de business sau un accesoriu creat din pasiune.

  1. Dacă te-ai putea întoarce în timp şi ai avea cunoştinţele de acum, ai schimba ceva în drumul tau spre “Utopic Art”? 
Eeeee… asta e o întrebare buna. :)) Cu cunoştinţele de acum, eheee ar fi fost ceva. Cred că toţi visăm la asta, dar consider că drumul e făcut dinainte şi nu avem cum să-l schimbăm. Deci nu cred că aş schimba ceva. A fost frumos... să vedem ce urmează. :D 

  1. Ce ţi-ai propus pentru viitorul “Utopic Art”?
Pe partea de creaţie, extrem de multe. Mă şi întreb când o să am timp să realizez tot ce mi-am propus. Anul acesta cred că a fost unul în care majoritatea încasărilor mele s-au dus pe unelte, ustensile, materiale noi pentru tehnici cu totul diferite de până acum. O să încerc să combin mai multe tehnici şi materiale. Mai am de studiat puţin. Deocamdată sunt la colecţia de sezon.
Pe partea de promovare la fel :)). Vreau să mă extind şi în alte oraşe. O să încep în două săptămâni o coloborare cu un magazin nou din Iaşi, în Cluj. Am clinte în majoritatea oraşelor care mă tot întreabă dacă nu găsesc produse şi în oraşul lor. Cred că ar fi mai uşor pentru ele să cumpere direct dintr-un magazin, decât online cu transport, ramburs şi toate cele. 

  1. Poţi să împărtăşeşti cu noi 5 tips&tricks pe care le-ai da unei persoane gata să înceapă un mic hobby/ afacere? (ceva ce tu ai descoperit şi ai fi dispusă să împarţi cu alţii; şi nu neapărat legat de producerea bijuteriilor, ci despre partea de business în general – marketing, promovare, etc…)
- înainte de toate, trebuie să-ţi faci un plan; poate fi un plan de afaceri, de organizare a muncii, pe zile, luni, an. Ţine de disciplina fiecăruia, dar e un lucru extraordinar să ai disciplină în viaţa ta.
- să vii mereu cu lucruri noi şi să fii în pas cu noutăţile;
- să îţi ții clienţii la curent; promovarea este foarte importantă;
- îţi dai tot interesul pentru ceea ce faci; să o faci cu pasiune;
- şi, cred că, important este să îţi şi menţii interesul până când afli dacă eşti bun.

Îţi mulţumesc pentru că ne-ai adus mai aproape de tine răspunzând la aceste întrebări.
Ca încheiere, poţi să ne spui unde te putem găsi:
Locaţia (oraş):  Bucureşti - Calea Victoriei 136, Parter
Blog: http://utopicart.blogspot.com/         
Twitter: http://twitter.com/#!/utopicart

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu