luni, 24 octombrie 2011

Artistul de luni - Traffic Bags

Îi plac nasturii... coase la mașina de cusut și... croșetează. Pe blog are două citate: unul al lui Woody Allen și celălalt îi aparține lui Herman Merville, două citate care te îndeamnă să crezi în visul tău, să perseverezi pentru că viața nu așteaptă să fii tu pregătit şi se scurge pe lângă tine. Sunt citate care au ghidat-o pe Anca Toma în drumul ei spre "Traffic Bags". 

1.     Anca, spune-ne câteva cuvinte despre tine şi despre ceea ce faci (mă refer la hobby-ul/business-ul tău)
Mă numesc Anca Toma şi am 28 ani. Povestea mea handmade a început cu 3 ani în urmă, a fost un moment plin de emoţii :) Am făcut Facultatea de Design de Produs la Timişoara, însă croşetatul şi cusutul le-am învăţat cu mult înainte de la mătuşa mea.
2.     De unde a pornit totul?
Dintotdeauna am creat câte ceva, dar fără să le vând... făceam pentru mine, pentru sora mea, prietene... Cred că am fost impulsionată de ceilalţi să le pun la vânzare. Acum mă bucur că am luat această decizie pentru că pasiunea s-a transformat în afacere. Acesta este jobul meu acum :)
3.     Ce-ţi place cel mai mult la hobby-ul/business-ul tău?
În decursul vieţii am început mai multe activităţi de care eram foarte entuziasmată, însă după o perioadă mă plictiseam şi deveneau o corvoadă. Dacă după 3 ani fac acelaşi lucru cu plăcere şi simt aceeaşi satisfacţie ca la început, înseamnă că mi-am găsit vocaţia :) Asta consider eu despre business-ul meu. 
Cel mai mult îmi place că mi-am creat o lume a mea în care uit că există probleme cotidiene. Orele petrecute în faţa maşinii de cusut sau cu croşeta în mână sunt numai pentru suflet, nu există nimic altceva. Uit ce zi este sau că a trecut ora mesei. Mă implic total :)

4.     Dacă te-ai putea întoarce în timp şi ai avea cunoştinţele de acum, ai schimba ceva în drumul tău spre “Traffic Bags”?
Am învăţat multe pe parcurs şi când mă uit la creaţiile mai vechi îmi dau seama că pot fi îmbunătăţite, însă nu aş schimba nimic din drumul spre "Traffic Bags", fiecare pas m-a creat pe mine şi ceea ce sunt acum. Drumul este important şi nu destinaţia, nu-i aşa?
5.     Ce ţi-ai propus pentru viitorul “Traffic Bags”?
Zilnic îmi propun câte ceva; unele idei se pierd iar altele se materializează. Una din dorinţele care a rămas de ceva timp este să încep o linie vestimentară şi sper ca până la primăvară să reuşesc.
6.     Poţi să împărtăşeşti cu noi 5 tips&tricks pe care le-ai da unei persoane gata să înceapă un mic hobby/ afacere? (ceva ce tu ai descoperit şi ai fi dispusă să împarţi cu alţii; şi nu neapărat legat de confecţionarea genţilor/ bijuteriilor, ci despre partea de business în general – marketing, promovare, etc…)
Să nu creezi pentru bani, nu va funcţiona niciodată.
Ştiu ca este greu, dar originalitatea contează foarte mult. 
Poate ai produse foarte frumoase şi bine făcute însă fără promovare nimeni nu va afla de ele. Te poţi promova uşor pe blogul personal sau în magazinele online.
Când ambalezi produsul să te gândeşti la surpriza pe care o va avea cel care-l primeşte...poate adaugi şi un mic cadou.
nu te descurajezi dacă nu ai succes imediat, durează să-ţi creezi un brand şi o clientelă.

Îţi mulţumesc că ne-ai adus mai aproape de tine răspunzând la aceste întrebări.
Ca încheiere, poţi să ne spui unde te putem găsi:
Locaţia (oraş): Târgu Jiu
                              http://www.etsy.com/shop/TrafficBags

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu