Rămânem tot în sfera bijuteriilor handmade şi mergem la Sorina, care reprezintă o treime din Deliria Blue, celelate două treimi fiind reprezentate de soţul şi soacra ei. Sorina este foarte modestă. Dacă îi faci un compliment cu privire la creațiile ei, îţi mulţumeşte dar se scuză spunând că nu a terminat nici o şcoală în domeniu. Oare cât la sută din creatorii de handmade au terminat o școală în domeniu?
- Sorina, spune-ne câteva cuvinte despre tine şi despre ceea ce faci (mă refer la hobby-ul/business-ul tău).
Sub numele “Deliria” se regăsesc, de fapt, trei persoane: soţul, mama soţului şi eu. Nici unul dintre noi nu are studii în vreun domeniu legat de artizanat, tot ce facem vine din plăcerea realizării de lucruri frumoase.
- De unde a pornit totul?
De la soţul meu, care a văzut primul ce minunăţii se pot face din pasta polimerică, a vrut să încerce şi el să creeze ceva, iar eu am fost mai mult decât încântată de idée, având în vedere că îmi cumpăram o grămadă de bijuterii artizanale pe care, de obicei, nu le port … dar să fie … cât mai multe şi mai diverse :). Aşa am ajuns şi eu să meşteresc diverse lucruşoare, iar după puţină vreme s-a molipsit de “bijutereală” şi mama soţului.
- Ce-ţi place cel mai mult la hobby-ul/business-ul tău?
Faptul că ne putem transpune ideile în obiecte, fiecare după imaginaţia proprie, dar şi satisfacţia realizării unor lucruri deosebite.
- Dacă te-ai putea întoarce în timp şi ai avea cunoştinţele de acum, ai schimba ceva în drumul tău spre “Deliria Blue”?
Cred că nu aş mai cumpăra haotic materiale de care nu am nevoie deocamdată… dar nu se ştie niciodată … poate într-o zi voi reuşi să le utilizez pe toate.
- Ce ţi-ai propus pentru viitorul “Deliria Blue”?
Să extind plaja de obiecte lucrate manual. Deocamdată avem doar bijuterii şi alte accesorii (broşe, accesorii de păr); intenţionez să creez şi obiecte decorative, precum şi o colecţie de accesorii pentru mirese şi obiecte pentru nuntă.
- Poţi să împărtăşeşti cu noi 5 tips&tricks pe care le-ai da unei persoane gata să înceapă un mic hobby/ afacere? (ceva ce tu ai descoperit şi ai fi dispusă să împarţi cu alţii; şi nu neapărat legat de crearea bijuteriilor, ci despre partea de business în general – marketing, promovare, etc…)
Documentarea şi socializarea sunt importante pentru procesul creativ şi pentru promovare. De asemenea, crearea unui blog şi/sau a unui magazin online uşurează contactul cu posibilul cumpărător; foarte important este să îţi placă ce faci şi să nu te descurajezi dacă nu îţi iese din prima încercare, nu uita că şi mâine e o zi. Participarea la târgurile de profil este, de asemenea, o metodă bună de promovare şi vânzare a produselor, precum şi un bun prilej de socializare cu ceilalţi artizani.
Îţi mulţumesc pentru că ne-ai adus mai aproape de tine răspunzând la aceste întrebări.
Ca incheiere, poţi să ne spui unde te putem găsi:
Locaţia (oraş): Arad
Site/shop online: http://www.crafty.ro/Deliria/
Twitter: http://twitter.com/deliriablue
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu