luni, 8 august 2011

"Artistul" de luni - Peafowlady

Daca saptamana trecuta am vorbit despre parfumuri naturale si am cunoscut-o pe Diana, azi mergem la Peafowlady, o doamna misterioasa (Google nu-i stie numele adevarat) care se ascunde in spatele Peafowlady's Shop, un magazin virtual cu bijuterii handmade originale si deosebite.
  1. Peafowlady, spune-ne cateva cuvinte despre tine si despre ceea ce faci (ma refer la hobby-ul/business-ul tau)
Desi imi place termenul de "doamna misterioasa", cred ca voi ucide acel mister prin urmatoarea introducere: sunt o tanara de 24 de ani pasionata de lucrul manual si nu pot spune ca vad aceasta activitate nici ca pe un hobby si nici ca pe o afacere. Am privit-o inca de la inceput ca pe ceva mai special si nu am vrut sa-i dau o definitie clara. Am ales sa fac bijuterii si accesorii... probabil pentru ca eram curioasa de rezultatul unei incursiuni in latura mea feminina. S-a intamplat sa fiu atrasa de pene si de scoici si ma bucur ca desi a trecut peste un an de cand lucrez cu ele, ideile tot mai curg.
  1. De unde a pornit totul?
Intentiile mele au fost destul de inocente in prima faza... aveam cateva pene de paun intr-o glastra, o rochie pe un umeras si niste idei... Trei luni mai tarziu aveam o masa plina cu coliere si cercei. Iar acum am o camera-atelier. Ce-i drept, nu atelier in adevaratul sens al cuvantului... insa pe-aproape : )
  1. Ce-ti place cel mai mult la hobby-ul/business-ul tau?
Faptul ca am descoperit aceasta pasiune. In urma cu cativa ani nu banuiam ca preocuparile si interesele mele vor ajunge in acest punct...
  1. Daca te-ai putea intoarce in timp si ai avea cunostintele de acum, ai schimba ceva in drumul tau spre “Peafowlady's Shop”? 
Nu cred ca as schimba nimic.  Imi place sa ma uit in urma si sa constat ca exista o evolutie, atat din punct de vedere creativ cat si din punct de vedere al prezentarii.
  1. Ce ti-ai propus pentru viitorul “Peafowlady's Shop”?
In prezent ma ocup de bijuterii si accesorii si mai rar de obiecte decorative. Nu este ceea ce imi doresc sa fac pe termen foarte lung insa majoritatea proiectelor mele "mari" nu pot fi inca puse in practica. Incerc sa lucrez cu cat mai multe materiale si daca rezultatul este pe placul meu planuiesc colectii noi. Momentan experimentez cu corn si alama si ma gandesc la o colectie cu rasina epoxidica.
  1. Poti sa impartasesti cu noi 5 tips&tricks pe care le-ai da unei persoane gata sa inceapa un mic hobby/ afacere? (ceva ce tu ai descoperit si ai fi dispusa sa imparti cu altii; si nu neaparat legat de producerea bijuteriilor, ci despre partea de business in general – marketing, promovare, etc…)
La inceput cu totii suntem putin bulversati pentru ca in acest domeniu esti obligat sa te implici in tot, de la procurarea materialelor pana la prezentare si promovare. Ultima poate da batai de cap, insa cu totii avem nevoie de ea pentru a ne face munca cunoscuta. Eu am observat schimbari in bine din momentul in care am inceput sa ma ocup mai mult de blog. Un blog cu postari interesante + un magazin online mi se par suficiente in spatiul virtual. Important este sa gasesti un mod placut de a te promova.
Ocupa-te de imaginea magazinului tau, deoarece acesta iti reprezinta munca. Iti place sa experimentezi cu diferite materiale? Atunci iti va placea sa te joci si cu aparatul foto. Nu este musai sa folosesti coala de hartie alba, fii inventiv! O poza frumoasa va conta intotdeauna.
Fii selectiv atat din punct de vedere al materialelor cat si din punct de vedere al ideilor. Venind vorba de idei... mai demult mi s-a spus un lucru interesant: "Multe idei duc la insomnie. Nu-ti nota nimic, nu are rost.
Important e sa dai curs ideii care te chinuie pe moment, daca a trecut, nu mai conteaza".
Mesajul este interpretabil insa mie una imi plac si insomniile : )
Iti multumesc pentru ca ne-ai adus mai aproape de tine raspunzand la aceste intrebari.
Ca incheiere, poti sa ne spui unde te putem gasi:
Locatia (oras): Ploiesti
                       www.crafty.ro/peafowlady
Facebook: -
Twitter: -


Sursa foto: Peafowlady

2 comentarii:

  1. Salut,
    Am si eu o mica sugestie pentru blog, daca imi permiti:)Ar fi bine daca ai include in articole si cateva imagini cu obiectele realizate de artistii handmade...pozele fac un articol mai atractiv pentru cititorii blogului si in plus isi fac o idee despre munca celui intervievat.
    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. Draga mea, iti multumesc pentru sugestie. Chiar m-am gandit ieri sa "imprumut" cateva imagini de pe blogurile artistilor, dar am zis sa cer intai permisiunea ;)
    Daca mai aveti si alte sugestii, astept sa mi le impartasiti.
    Te pup, Ioana!

    RăspundețiȘtergere