luni, 22 august 2011

"Artistul" de luni - Sea of Tales

Parfumuri din ingrediente 100% naturale am mirosit, bijuterii sofisticate am purtat, cu sapunuri naturale ne-am spalat (dupa cum vedeti, imi cant bucuria in versuri)... sa vedem cu ce ne mai imbracam. Azi va invit acasa la Teo - o fata deosebita - care pe mine m-a fascinat din prima clipa in care i-am descoperit blogul. Creeaza haine handmade si le vinde pe Etsy. De curand a hotarat ca viata in Bucuresti nu-i mai place, asa ca s-a mutat la tara. Dar mai bine o las pe ea sa va lamureasca. 




1.     Teo, spune-ne cateva cuvinte despre tine si despre ceea ce faci (ma refer la hobby-ul/business-ul tau).

Sunt Teo, am 30 de ani si imi place sa mesteresc. Sunt din Fagaras dar dupa ce am terminat facultatea de Ciberbenetica din Bucuresti, am ramas acolo si am lucrat in IT aproape 3 ani. Ideea de a fi angajata mi-a dat mari batai de cap asa ca am fugit mancand pamantul si de-atunci nici ca m-am mai apropiat de ea. Am cautat o activitate pe care s-o pot face pe cont propriu si uite-asa am ajuns la handmade. Am facut o vreme genti si portofele din panza, apoi impreuna cu fratele meu am facut bijuterii din clei polimeric (fimo), origami, obiecte de decor, apoi am inceput sa fac hanorace, rochii, bluze si mi-am deschis magazinul de pe Etsy. Impreuna cu prietenul si fratele meu, in 2007 am pus pe picioare UndA.ro, am avut cativa ani de zile magazin in Vama Veche si am mers in Bucuresti la targurile de Craciun. Cam asa s-au derulat ultimii 5 ani din viata mea. Anul asta mi-am indeplinit un mare vis si m-am mutat la tara. Am plecat din Bucuresti si din aprilie-mai stam intr-un satuc de langa Fagaras, la casa cu curte si gradina, cum mi-am dorit dintotdeauna. Am renuntat la "marile afaceri" si prefer sa ma rezum la magazinasul meu de pe etsy :)
2.     De unde a pornit totul?
Totul a pornit de la nevoia mea de independenta, de la placerea de a croseta mostenita de la bunica, de la o masina de cusut veche a mamei si de la tricourile imprimate ale prietenului meu, Luci. O mare sincronicitate le-a potrivit pe toate si iaca dupa cativa ani unde am ajuns :) De mare folos a fost faptul ca am plecat de la serviciu si stateam in chirie, aveam cheltuieli asa ca trebuia sa fac ceva din care sa castig bani. Nu concepeam sa ma mai angajez asadar timp de cateva luni am tot cautat idei si solutii. Intotdeauna mi-a placut sa mesteresc si sa creez si odata ce am dat peste site-ul www.craftster.org am intrat intr-o lume colorata si magica: lumea lucrului manual. Am inceput sa studiez tutorialele de-acolo, aveam o masina de cusut de-a mamei si uite-asa am facut prima geanta. Apoi pentru ca Luci facea tricouri imprimate pe care le-am vandut intr-o vara in Vama Veche am hotarat sa ne facem magazin acolo pe timpul verii, cu genti, tricouri, haine indiene de la o prietena, cercei si accesorii pe care intre timp am inceput sa le fac cu frate-meu si el mare mester popular fost cibernetician :)

3.     Ce-ti place cel mai mult la hobby-ul/business-ul tau?
Sunt multe lucruri care imi plac dar cred ca pe primul loc este independenta pe care mi-o ofera. Sunt libera sa lucrez de oriunde, pot sa fac ce vreau, cand vreau, cat vreau. Tot foarte important este ca fac ce-mi place!! In plus, pot sa-mi exprim ideile, imi folosesc indemanarea si intru in contact cu oameni de peste tot din lume. Ce ti-ai putea dori mai mult de la un job?
4.     Daca te-ai putea intoarce in timp si ai avea cunostintele de acum, ai schimba ceva in drumul tau spre “Sea of Tales”?
Nu. Nu prea am regrete de niciun fel in general :)

5.     Ce ti-ai propus pentru viitorul “Sea of Tales”?
Avand si magazinul de la mare si alte targuri nu m-am dedicat pana acum 100% acestui proiect si asta vreau sa fac acum in tihna, din noul meu atelier spatios si colorat. Vreau sa dau viata tuturor ideilor pe care le-am avut de-a lungul timpului dar n-am avut timp de ele, vreau sa am un magazin cat mai bogat si vizitat :) Si cat mai multe comenzi bineinteles :D
6.     Poti sa impartasesti cu noi 5 tips&tricks pe care le-ai da unei persoane gata sa inceapa un mic hobby/ afacere? (ceva ce tu ai descoperit si ai fi dispusa sa imparti cu altii; si nu neaparat legat de producerea bijuteriilor, ci despre partea de business in general – marketing, promovare, etc…)
Sincer eu nu am facut niciodata niciun fel de promovare la nici un magazin pe care l-am avut (fizic sau virtual) si lucrurile au mers de la sine atat de bine incat nu as fi facut fata la mai mult asa ca promovarea nu isi avea sensul. Totul a mers perfect atata timp cat eu am fost pasionata de ceea ce faceam. Cand m-am plictisit eu de unele lucruri a scazut si interesul pentru acele lucruri.
Recomandarile mele ar fi:
Fa ceea ce-ti place si totul va fi perfect. Ai incredere in tine. Nu renunta, nu asculta de cei din jur, asculta-ti intuitia si inima si crede in visele tale!
Daca vrei sa faci o afacere si inca nu stii exact cu ce, alege ca punct de plecare ceva ce ti-ai dori sa cumperi dar nu gasesti nicaieri. Vezi daca poti face tu acel ceva si apoi fa un produs din asta. Sigur mai sunt si altii ca tine care cauta si nu gasesc.
Calitatea produsului trebuie sa fie pe primul loc - e important ca oamenii sa fie multumiti de produsele tale, astfel iti faci clienti pe termen lung si creezi o vibratie pozitiva in jurul produselor tale.
Poze de calitate - pentru un magazin online conteaza foarte mult ca pozele sa fie atractive. Fii atent la produsele care iti atrag tie atentia si care ti se par interesante si vei vedea ca pozele sunt de un anumit gen. Poti sa alegi un decor interesant, sa creezi o poveste a produsului si poti sa le prelucrezi putin in photoshop inainte de listare. Nu trebuie sa ai neaparat un aparat performant.
Poti sa-ti faci un blog unde sa scrii despre tine si despre activitatea ta. Multi clienti sunt curiosi sa stie mai multe despre tine.

Iti multumesc ca ne-ai adus mai aproape de tine raspunzand la aceste intrebari.
Ca incheiere, poti sa ne spui unde te putem gasi:
Locatia (oras): Acum sunt in satul Ileni, langa Fagaras, unde va astept si pe voi cu mare drag
Site/shop online: www.UndA.ro
               www.etsy.com/shop/SeaOfTales
Twitter: -



Un comentariu: