duminică, 31 iulie 2011

"Artistul" de luni - Les Essences D'Amelie

In fiecare luni, voi incerca sa va prezint o persoana care se ocupa cu handmade-ul fie ca hobby, fie ca afacere.


Pentru primul post am ales-o pe Diana Bolojan, creatoarea “Les Essences d’Amelie”. Pentru cine nu a aflat inca, Diana face parfumuri 100% naturale. De fapt, Diana este primul producator de parfumuri 100% naturale din Romania. Dar hai s-o lasam pe ea sa se prezinte si sa ne spuna mai multe despre ceea ce face.
 
  1. Diana, spune-ne cateva cuvinte despre tine si despre ceea ce faci (ma refer la hobby-ul tau, J ca sa nu folosesc termenul de afacere, intrucat nu cred ca este o afacere pentru tine, inca)
Nici nu stiu de unde sa incep...Povestea mea e foarte simpla: ma numesc Diana Bolojan, am 23 de ani, pe diploma mea scrie "economist", sunt un om sincer si simplu cu dragoste pentru frumos si natural si-mi plac clatitele cu budinca si papanasii :))). Referitor la hobby (care vara asta va deveni afacere in toata regula :)) il descriu in cuvinte putine si de efect: amestec uleiuri esentiale si materii aromatice naturale care printr-o magie devin parfumele cu arome de vis. Nu stiu daca mai exista ceva pe lumea asta mai frumos si care sa-mi placa mai mult decat activitatea asta.
  1. De unde a pornit totul? (ma refer la pasiunea ta pentru aromaterapie si parfumuri naturale)
Despre plante si tratamente naturiste stiu de mic copil de la mama. In urma cu vreo 2 (sau sa fie trei?) ani am inceput sa citesc mai mult despre uleiuri esentiale iar intr-o zi am amestecat ulei esential de bergamota cu ulei esential de rozmarin. Am folosit amestecul in vaporizator, m-am gandit eu ca ar da bine, pe urma mi-am dat seama ca-mi place foarte mult ca parfum. Mi s-a aprins mie un beculet, l-am luat pe google la intrebari si am aflat ca in SUA exista o multime de oameni care-si fac propriile parfumuri acasa de ani de zile. Si atunci m-am gandit ca daca ei pot, eu de ce n-as putea?
  1. Ce-ti place cel mai mult la acest hobby?
Aoleu, ce intrebare grea :) Iubesc tot ce inseamna aromaterapie si uleiuri esentiale. Stii, eu sunt zodia Scorpion. Se spune despre cei nascuti in aceasta zodie ca au suflet de alchimisti. Poate ca de asta ma simt atat de atrasa de "chimie", de amestecuri, de necunoscut. E mare lucru sa amesteci doua uleiuri esentiale diferite si sa obtii un amestec care nu seamana cu nici unul dintre cele doua ca miros. Ma bucur ca un copil de fiecare data cand iese ceva frumos.
  1. Daca te-ai putea intoarce in timp si ai avea cunostintele de acum, ai schimba ceva in drumul tau spre “Les Essences d’Amelie”?
Nu. Les Essences d'Amelie sunt exact asa cum vreau eu sa fie. Ma refer la imagine si concept. Cunostiintele de acum m-ar fi ajutat doar sa evit irosirea atator uleiuri esentiale in experimentele mele.  
  1. Ce ti-ai propus pentru viitorul pafumeriei “Les Essences d’Amelie”?
Aaaah, planurile de viitor sunt ataat de multee. Nici nu stiu pe care sa ti le spun :) Printre prioritati se afla testarea si avizarea parfumurilor de catre Ministerul Sanatatii. Apoi urmeaza noi sortimente, noi surprize, un site propriu de prezentare si magazin online. Si mai sunt, dar nu dezvalui acum tot ca atunci nu mai e surpriza :) 
  1. Poti sa impartasesti cu noi 5 tips&tricks pe care le-ai da unei persoane gata sa inceapa un mic hobby/ afacere? (ceva ce tu ai descoperit si ai fi dispusa sa imparti cu altii; si nu neaparat legat de producerea parfumurilor, ci despre partea de business in general – marketing, promovare, etc…)
Cel mai important ingredient este pasiunea. Parerea mea e ca daca nu exista pasiune si nu pui suflet, "afacerea" e sortita esecului oricat de inedita si geniala ar fi.
Pe urma ai nevoie de informatie. Trebuie sa fii foarte informat pe domeniul ales si la zi cu toate noutatile din domeniu.
Pe langa faptul ca esti pasionat si informat, e musai sa ai nervi de otel ca sa faci fata furnizorilor, clientilor, aparatului de stat, etc.
Inca un ingredient cheie: perseverenta. Oricat de greu ar parea sau ar fi, priveste inainte si fii optimist, nu te da batut.
Pe partea de promovare, Esentele Ameliei au avut un mare succes pe retelele de socializare si blogosfera feminina. Este o modalitate buna de promovare atunci cand esti la inceput si nu dispui de resurse pentru publicitate platita
Iti multumesc pentru ca ne-ai adus mai aproape de tine raspunzand la aceste intrebari.
Si eu iti multumesc pentru ocazie.
Ca incheiere, poti sa ne spui unde te putem gasi:
Twiteer: @dianabolojan

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu