luni, 29 august 2011

Artistul de luni - Herbine

Azi ne intoarcem in lumea minunata a ingredientelor naturale si mergem la Amy, sau Herbine cum o stiu multi dintre voi. Amy creeaza, pe langa sapunuri naturale, diverse masti, creme, exfoliante, balsamuri si unturi de corp… o adevarata desfatare, mai ca-ti vine sa le mananci, nu alta J

1.     Amy, spune-ne cateva cuvinte despre tine si despre ceea ce faci (ma refer la hobby-ul/business-ul tau).
Sunt Ana Morteci (Amy pentru majoritatea), am 28 de ani si Herbine este visul meu devenit realitate. Sub aceasta denumire impart cu voi produse cosmetice naturale, realizate din cele mai bune unturi si uleiuri vegetale, uleiuri esentiale,plante, argile si alte bunatati. Sunt produse simple, facute cu drag, produse care ma reprezinta in totalitate si pe care le folosesc in fiecare zi.

2.     De unde a pornit totul?
De la un bebe si o mama pasionata de cosmeticale. Sa dezvolt, asa-i? Ei bine, din momentul in care am aflat ca voi fi mamica, atentia mea s-a indreptat catre cosmeticele naturale. Pielea este cel mai mare organ al nostru, si tot ce punem pe ea se absoarbe in organism. Deci cosmeticele pline de chimicale nu erau o optiune pentru piciul care crestea la mine in burtica. Asa am descoperit uleiul de masline, pentru prevenirea vergeturilor, galbenelele si multe alte plantute. Dupa ce s-a nascut baietelul meu am evitat pe cat posibil contactul lui cu chimicalele. Am fost necajita ca desi nu il ungeam cu tot felul de alifii, il spalam cu produse pentru bebelusi, pline de porcarii. Asa am ajuns sa fac primul sapun. Un sapun simplu cu ulei de masline Nu va pot descrie satisfactia pe care am simtit-o atunci. Au urmat altele si altele, pe care am inceput sa le impart prietenilor, care dupa ce le foloseau veneau cu feedback-uri si aceeasi placa “heeei, ar trebui sa le vinzi”. Asa a inceput totul.

3.     Ce-ti place cel mai mult la hobby-ul/business-ul tau?
Cel mai mult imi place ca…imi place cu adevarat. Este ceva ce ador sa fac, cand imi vine cate o idee noua simt fluturi in stomac, imi imaginez produsul finit si abia astept sa pun mana pe ingrediente ca sa il realizez. Imi place de asemenea ca lucrez dupa timpul meu si pot fi prezenta in viata copilului meu. Suna a cliseu, stiu, dar este unul dintre motivele pentru care exista astazi Herbine.

4.     Daca te-ai putea intoarce in timp si ai avea cunostintele de acum, ai schimba ceva in drumul tau spre “Herbine”?
Nu. Nu as schimba nimic.

5.     Ce ti-ai propus pentru viitorul “Herbine”?
In primul rand imi doresc ca viitorul Herbine sa fie la fel de placut si frumos ca si prezentul. Urmeaza cateva schimbari, pe care le veti observa, cateva produse noi pe care le coc de ceva vreme. Ma opresc aici caci nu vreau sa stric surprizele :).

6.     Poti sa impartasesti cu noi 5 tips&tricks pe care le-ai da unei persoane gata sa inceapa un mic hobby/ afacere? (ceva ce tu ai descoperit si ai fi dispusa sa imparti cu altii; si nu neaparat legat de producerea sapunurilor, cremelor,mastilor, etc., ci despre partea de business in general – marketing, promovare, etc…)
Tips&tricks? Nu stiu daca pot fi numite tips/tricks chestiile pe care le voi enumera dar sunt lucruri in care eu cred:).
Dupa parerea mea este foarte important sa incerci. Sa nu te dai batut doar pentru ca visul tau pare imposibil de realizat. Fa primul pas si e posibil ca urmatorii sa vina de la sine.
De asemenea este minunat sa fii inconjurat de oameni care cred in tine, oameni veseli si optimisti care iti ridica moralul atunci cand simti ca nu mai poti.
Nu te apuca de ceva care nu te reprezinta. Mai devreme sau mai tarziu o sa ajungi sa urasti treaba respectiva, si nu vrei asta :).
Citeste despre lucrul care iti place si fii mereu pregatit cu noutati. Fii inventiv.
Si pentru inceput fa-ti un blog in care sa iti notezi ce/cand/cum faci. Un fel de jurnal. Astfel oamenii vor afla lucruri despre tine si tu te vei distra copios sa citesti din urma… cand vei fi ajuns pe culmile succesului ;).


Iti multumesc ca ne-ai adus mai aproape de tine raspunzand la aceste intrebari.
Ca incheiere, poti sa ne spui unde te putem gasi:
Locatia (oras): Cluj-Napoca
Site/shop online: http://www.herbine.ro/                      
 Enjoy!

4 comentarii: